Kursus i ultralydsscanning

“Fantastisk indsigt, og unikke rammer for læring”

Vores kurser i ultralydsscanning omhandler bla. brugen af scannere, tolkning af billeder og giver samtidig indsigt i faldgruberne du også kan støde på. 

Vi kombinerer vores faglighed og erfaring, med handson muligheder for dig, der gerne vil blive bedre til, at ultralydsscanne. 

Din kursusdeltagelse gør dig bedre til at analysere, diagnosticere og til at forstå hvad du ser på skærmen. 

Vores undervisere er læger, med stor viden og meget bred erfaring indenfor brugen af scannere, og de vil give dig særdeles værdifulde værktøjer der kan bruges fra dag 1, efter kurset er slut. 

Oveni det, vil du blive tilknyttet en lukket gruppe på facebook hvor alle dine medkursister også er med, så den faglige sparring, og mulighed for erfaringsudveksling er i top. 

Alle vores ultralydskurser er lavet samarbejde med DRFO, Danske Reumatologers og Fysiurgers Organisation.

Tilmeld dig med det samme, og øg dit faglige niveau markant. 

Undervisere

De største kapaciteter | De bedste forhold

Kim Corfixen
Kiropraktor

Radiologisk Afdeling, Gentofte Hospital

Tidligere kursister siger

Suverent, intet mindre

Jeg har fået markant mere “behandler-selvtillid” af det her kursus. Jeg glæder mig nærmest til at hjælpe mine patienter med min nye viden.

Virkelig godt og super indhold

Dygtig underviser, fed lokation, og masser af mulighed for faglig sparring.

Tidligere kursister siger

Praktisk og jordnært, med en nørdet tilgang

Jeg synes det var rigtig godt, og med en god balance imellem teori og praksis. Jeg skal helt klart igennem hele rækken af kurser, for jeg kan mærke det gør mig til en bedre behandler.

Kursus 1, done!

Jeg har allerede tilmeldt mig de næste kurser. Det er virkelig givende, at være omgivet af mennesker der er vidensbegærlige, og undervisere, der gerne deler ud af deres viden og erfaring.

Sådan er kurserne bygget op

Læs mere om modulerne under her

Ved kurset i ultralydsskanning af skulderen gennemgås skulderens normalanatomi og ultralydsanatomi. Herefter skanner kursisterne hinanden ved praktiske øvelser i 3-5 grupper. Derefter gennemgås hyppig patologi  i skulderen: rupturer, artrose, synovitis, tenosynovitis, bursitis og entesitis. Dette vil blive efterfulgt af praktiske øvelser på patienter. Ledgennemgangen følger anvisning fra ESSR (European Society of MusculoSkeletal Radiology).

Ved kurset i ultralydsskanning af hofte og knæ gennemgås hoftens og knæets normalanatomi og ultralydsanatomi. Herefter skanner kursisterne hinanden ved praktiske øvelser i 3-5 grupper. Derefter gennemgås hyppig patologi  i hofte og knæ: artrose, synovitis, tendinitis, bursitis, rumperet Bakercyste og entesitis. Dette vil blive efterfulgt af praktiske øvelser på patienter. Gennemgangen følger anvisning fra ESSR (European Society of MusculoSkeletal Radiology).

Ved kurset i ultralydsskanning af fod og ankel gennemgås fodens og achillessenens normalanatomi og ultralydsanatomi. Herefter skanner kursisterne hinanden ved praktiske øvelser i 3-5 grupper. Derefter gennemgås hyppig patologi  i fod og ankel: artrose, ruptur, synovitis, tendinitis, tenosynovitis, ganglion, bursitis og entesitis. Dette vil blive efterfulgt af praktiske øvelser på patienter. Gennemgangen følger anvisning fra ESSR (European Society of MusculoSkeletal Radiology).

Ved kurset i ultralydsskanning af albue og hånd gennemgås albuens og håndens normalanatomi og ultralydsanatomi. Herefter skanner kursisterne hinanden ved praktiske øvelser i 3-5 grupper.Derefter gennemgås hyppig patologi  i albue og hånd: artrose, artrit, synovitis, tenosynovitis, ganglion, bursitis og entesitis. Dette vil blive efterfulgt af praktiske øvelser på patienter. Ledgennemgangen følger anvisning fra ESSR (European Society of MusculoSkeletal Radiology).

På kurset gennemgås ultralydsfysikken, og hvordan ultralydsbilledet opbygges. De forskellige parametre man kan indstille gennemgås: gain, TGC, gråtoneskala, frekvens, fokus, persistence, dynamic range, harmonics, panorama-billede, dual image, presets, afstandsmåling, billedhukommelse. Herefter gennemgås de hyppige gråtoneartefakter og deres fysiske baggrund. Slutteligt skanner kursisterne hinanden i 3-5 grupper og afprøver gråtoneindstillinger og artefakter.

Ved kurset gennemgås Dopplerfysikken, og hvordan maskinen udfører Doppler. Color Doppler, power Doppler og spektraldoppler gennemgås. De indstillelige parametre gennemgås: gain, PRF, filter, persistence, steering. De hyppigste Dopplerartefakter præsenteres. Presets demonstreres. Baggrunden for anvendelsen af Doppler i muskuloskelettal ultralyd genmnemgås. Der foretages praktiske øvelser på patienter i 3-5 grupper.

Den teoretiske del gennemgår nålevisualisering, nåletyper, punktur i eller på tværs af skanneplanet samt anbefalede transducerpositioner og nåleveje til forskellige led, seneskeder og bursae. Der gives eksempler på punkturforløb: intervaller, antal injektioner. Der er praktiske øvelser på punkturfantomer og simulerede punkturer på kursisterne. Hvis muligt vil injektion på patienter blive demonstreret.

Program for kurser

18.00 Ankomst

18.00 – 18.05 Velkommen

18.05 – 18.35 Gennemgang af tema – med live demo.

18.35 – 19.00 Praktiske øvelser i 3 grupper. Kursisterne skanner hinanden.

19.00 – 19.45 Emnepatalogi – med live demo.

19.45 – 20.00 Kaffepause (patienterne placeres)

20.00 – 21.00 Praktiske øvelser på patienter.

21.00 Tapas og forfriskning. Spørgsmål og svar. Diskussion

Værdi for dig

At have selvtillid i en diagnosticeringssituation er vigtigt.

Er du bruger af en ultralydsscanner, er det vigtigt, hele tiden at følge med udviklingen. Teknologien løber hurtigt, og derfor underviser vi, altid, i de nyeste teknikker og med den nyeste tilgængelige viden som kilde. 

Vi vil give dig selvtilliden til, at kunne betjene og analysere dybere og mere sikkert. Du vil med andre ord blive klædt på, af de bedste, og opnå en større selvtillid i de ovennævnte scenarier, efter din deltagelse. 

Der sigtes mod ca. 15 kursister. Der bliver som udgangspunkt undervist i den normale anatomi efterfulgt af praktiske øvelser i gruppesammenhæng.Her vil  kursisterne scanne normalanatomi på hinanden, sparre omkring teknik og øvelser og opbygge erfaring med brugen af scanneren. Derefter vil der være undervisning i de patologiske ultralydsfund, mulighed for dybere gennemgange af spørgsmål – og til sidst praktiske øvelser på patienter. 

Kursisterne vil blive bedt om at medbringe en patient til formålet. 

Tilmeld dig
Vores mission

Vi har som mål, at gøre dygtige behandlere til endnu bedre behandlere.

Uanset om du er massør, fysioterapeut, eller læge, så er det vigtigt, at blive ved med at udvikle sig. Det samme er vigtigt for os. Derfor har vi samlet viden sammen omkring kurser siden 2004, som kommer dig til gode, når du deltager hos os.

Læring og udvikling kommer alle til gode. At du som behandler øger din viden, opbygger mere erfaring og på alle måder søger ny inspiration, er vigtigt. Ikke bare for dig selv, men også for de patienter du har. 

At være med helt fremme omkring den nyeste teknologi, og den nyeste viden, er essentielt idag. Du bliver ikke bedre ved “kun” at læse en bog. Du bliver bedre af, at tage den viden du har, får, eller søger, i praktisk forstand. 

Og netop det, kan vi hjælpe med på vores kurser hos Correction Academy. 

Tilmeld dig nu

Vore kurser bliver afviklet i professionelle omgivelser, på forskellige lokationer omkring i Danmark.

[email protected]

Alle rettigheder forbeholdes