Kursus i fascier og bindevæv

“Et kursus der virkelig klæder dig på”

Vores kursus i fascier og bindevæv er udviklet for, at give dig endnu mere viden omkring et emne og område, der virkelig kan gøre en forskel i dine behandlinger. 

På dette grundkursus får du viden om: 
Terminologi og forståelse for bindevæv/fascier. Anatomien og herunder differentiering mellem fast bindevæv/fascier og løst bindevæv. 

Bindevævets fysiologi – herunder forståelse for celler, extracellulærmatrix, grundsubstans og kollagen. Bindevævets funktion og betydning for mekanotransduktion. 

Inflammation – både lokal og systemisk – og betydningen for bindevævets konsistens og funktion.  “Sliding/gliding surfaces” – bindevævets evne til at få alt i kroppen til at glide i relation til hinanden. 

Den nyeste viden relateret til differentierede patologier hvor bindevævets funktion er central. Bindevævets betydning for væsketransport. Bindevævets betydning for kroppens mobilitet. 

Introduktion til mulige behandlingstiltag – både manuelt og træningsmæssigt

 

Underviser

Pernille Thomsen
Fysioterapeut & Underviser

Pernille er uddannet fysioterapeut og har i mange år undervist på fysioterapeut uddannelsen. Hun er specialiseret i fascier og bindevæv og har en dyb forståelse for, hvordan kropper samspil med hoved og tanker, påvirker os i vores hverdag. Hun underviser bla. på vores kurser i fascier og bindevæv og er derudover efterspurgt som foredragsholder. 

Tidligere kursister siger

Suverent, intet mindre

Jeg har fået markant mere “behandler-selvtillid” af det her kursus. Jeg glæder mig nærmest til at hjælpe mine patienter med min nye viden.

Virkelig godt og super indhold

Dygtig underviser, fed lokation, og masser af mulighed for faglig sparring.

Tidligere kursister siger

Praktisk og jordnært, med en nørdet tilgang

Jeg synes det var rigtig godt, og med en god balance imellem teori og praksis. Jeg skal helt klart igennem hele rækken af kurser, for jeg kan mærke det gør mig til en bedre behandler.

Kursus 1, done!

Jeg har allerede tilmeldt mig de næste kurser. Det er virkelig givende, at være omgivet af mennesker der er vidensbegærlige, og undervisere, der gerne deler ud af deres viden og erfaring.

Flere værktøjer du kan bruge fra dag 1 efter kurset

Fascier og bindevæv.

Det er et meget bredt og stort emne. Og derfor har vi udviklet dette “grundkursus” som indgang til de mere dybdegående kurser. 

Muskler er bla. det der skaber bevægelse. Uden muskler ville din evne til at løfte en arm eller et ben være begrænset. Det ville dog være mere eller mindre umuligt uden bindevæv og fascier.

Det fasciale system er kontinuerligt, og det stopper ikke bare ved knoglen, når musklen gør det. Det fortsætter på tværs af planer og i mange forskellige retninger, hvilket skaber, hvad nogle mennesker føler, er et netværk, der kommunikerer i hele kroppen.

Hver muskel er omgivet af multidirektionelle lag af væv, men har også fasciale fibre, der løber igennem og omkring, hvert rum og hver muskelfiber.

En Muskels integritet og brugbarhed er derfor helt afhængig af fascien, der omgiver den og holder den på plads.

Hvis vævet omkring en fiber letter muskelbevægelse, har den også evnen til at reagere på en evt. manglende bevægelse.  Bevægelse, tryk, belastning og friktion er alle elementer, der opretholder ECM-miljøet. Uden bevægelse er chancerne for, at stivhed og dermed mangel på væskestrøm vil opstå. Resultatet er den stivhed, som de fleste af os vil have oplevet på et eller andet tidspunkt, men som, hvis de overlades til at fortsætte, vil blive værre.

Emnet er virkelig spændende og kan gøre en stor forskel for både dig som behandler, men potentielt set også for din forretning eller klinik. 

Dette grundkursus er obligatorisk, hvis du ønsker at deltage på Fasciq kurserne, hvor vi arbejder med cupping, små redskaber og ruller. Hvis du allerede har et “Fascier og fysioterapi”-kursus, Fysio Flow eller lignende, kan du gå direkte på Fasciq kurserne.

Tilmeld dig
Vi VIL gøre dig bedre til at behandle dine patienter

Jo flere behandlere vi kan klæde på til, at kunne give en bedre behandling, jo bedre!

At udvikle sig indenfor sit fag er essentielt. Både på grund af den nye viden der kommer frem, og som der bliver forsket i, men også fordi at udvikle sig, skaber større glæde ved ens arbejde.  

Hos Correction Academy går vi rigtigt langt for at tilbyde de største kapaciteter indenfor deres respektive felter, som undervisere på vores uddannelser. 

Det er vi overbeviste om, kommer dig til gode som behandler, men også dine patienter. 

At behandle andre, er et ansvarsfuldt erhverv, og du er ved at tage endnu et ansvarsfuldt skridt op ad behandlerstigen, ved at deltage i et af vores kurser.

Tilmeld dig nu

Vore kurser bliver afviklet i professionelle omgivelser, på forskellige lokationer omkring i Danmark.

info@correctionacademy.dk

Alle rettigheder forbeholdes